Het online leercafé

Geplaatst op:

24-04-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Houd jij je als professional in de zorg bezig met leefstijl en zou je wel eens willen horen hoe anderen dat nou doen? Zit je met vragen of zoek je inspiratie? Kom dan naar het online Leercafé Leefstijl in de Zorg!  

Het leercafé is een reeks op zichzelf staande bijeenkomsten rond een relevant thema op gebied van leefstijl in de zorg, waarin laagdrempelig ervaringen delen en van elkaar leren centraal staat. Per bijeenkomst wordt een specifiek onderwerp ingeleid door een expert. Daarna gaan deelnemers met elkaar in gesprek aan de hand van eigen ervaringen, casussen en vragen. Het leercafé duurt 45 minuten en vindt rond lunchtijd of aan het einde van de dag plaats.  

De eerste leercaféreeks vindt plaats in mei en heeft als thema Het Leefstijlgesprek. Om echt met elkaar in gesprek te kunnen gaan, is het aantal plaatsen beperkt. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk om verzekerd te zijn van deelname.

  • Dinsdag 14 mei om 17:00 uur: Een inclusief en toegankelijk leefstijlgesprek, met Loïse Jacz
  • Dinsdag 21 mei om 12:00 uur: Het Very Brief Advice, met Maurits van der Veen
  • Donderdag 30 mei om 12:00 uur: De NHG Toolbox Leefstijlgesprek voor de huisartsenpraktijk, begeleid door Jan Jansen

De tweede leercaféreeks in juni zal gaan over teachable moments in de zorgreis. Onderwerpen en sprekers worden later bekendgemaakt.  

Meld je hier direct aan!

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl