Webinar leefstijl(zorg)loketten

Geplaatst op:

24-01-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Steeds meer leefstijl(zorg)loketten worden opgericht door ziekenhuizen. Ze voorzien in een behoefte van zorgverleners én sluiten aan op de wensen van patiënten. Maar er zijn hordes te nemen. Team Praktijkimplementatie en Kwaliteit (PIEK) gaat met een werkgroep in kaart brengen welke voorbeelden er zijn, en hoe de leefstijl(zorg)loketten in ziekenhuizen op dit moment en op verschillende manieren georganiseerd zijn. Om zo het principe van leefstijl(zorg)loketten te versterken en versnellen.

De werkgroep bestaat uit experts vanuit (academische) ziekenhuizen, patiëntenorganisaties, kenniscentra en zorgverzekeraars. De werkgroep inventariseert de komende periode bij bestaande leefstijl(zorg)loketten en verwacht binnenkort een overzicht te verstrekken via de website van de Coalitie en onder andere Kennisnet van de NVZ.

Webinar 1 maart 2024

Erasmus MC organiseert, in samenwerking met de Coalitie Leefstijl in de Zorg, Amsterdam UMC en UMCG, op 1 maart van 10:00u tot 12:00u een gratis webinar, bedoeld voor ziekenhuizen die interesse in het leefstijlzorgloket hebben. Hierin zal kennis worden gedeeld omtrent de organisatie van leefstijlzorgloketten en de onderlinge verbinding te kunnen versterken. Hiernaast zal Erasmus MC hun tips en tricks voor een optimale inrichting van een leefstijlzorgloket en de financieringsmogelijkheden aan bod brengen.

Ben jij betrokken bij de oprichting van een leefstijlzorgloket binnen jouw ziekenhuis? 
Aanmelden voor het webinar kan via: leefstijlzorgloket@erasmusmc.nl

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl