Leefstijl in de spreekkamer van de medische specialist? Jazeker!

Geplaatst op:

21-04-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

In een artikel in de Nieuwsbrief Zorg & Innovatie gaven internist-vasculair geneeskundige Mattijs Out en voorzitter van Vereniging Arts & Leefstijl Iris de Vries onlangs antwoord op de vraag: ‘In hoeverre is het de rol van medisch specialisten om zich bezig te houden met leefstijl interventies?’ Dat deden ze onder andere op grond van de resultaten van een kwalitatief onderzoek onder 28 internisten van het UMC Groningen, zoals verschenen in Plos One. Hun conclusie: Jazeker! En ze onderbouwden hun conclusie met steekhoudende argumenten.

Ondanks de weerstand en praktische belemmeringen die specialisten hiervan weerhouden, zijn er meerdere goede redenen voor specialisten om leefstijl niet alleen de verantwoordelijkheid van patiënten te laten zijn. In dit artikel in Nieuwsbrief Zorg & Innovatie onderbouwen ze deze stelling.

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl