NVZ en NFU oproep: welke leefstijlinitiatieven zijn er in jouw ziekenhuis?

Geplaatst op:

12-02-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Er zijn al veel goede initiatieven in de medisch specialistische zorg op het gebied van leefstijl en preventie. Maar wat zijn dat voor initiatieven? En wat zijn hiervan de succesfactoren, en waar zitten de knelpunten? Om dit beter in kaart te krijgen, is de NVZ in samenwerking met NFU, namens de Coalitie Leefstijl in de Zorg op zoek naar leefstijlinitiatieven in de ziekenhuiszorg.

Heeft jouw ziekenhuis een leefstijl(zorg)loket? Gebruikt jouw instelling een handige tool om de leefstijl van patiënten of medewerkers te verbeteren? Of ben je betrokken bij een ander goed initiatief om leefstijl en preventie in de ziekenhuiszorg te agenderen of te verbeteren?
Geef je initiatief dan voor 28 februari aan ons door via de vragenlijst.

Met leefstijlinitiatieven worden initiatieven bedoeld op het gebied van bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Ook zingeving, stress, werk, middelengebruik en slaap zijn onderdeel van leefstijl, indien de meerwaarde voor gezondheidswinst aannemelijk of evident is. Het gaat nadrukkelijk om zowel volwassen initiatieven als initiatieven die ‘briljant mislukt’ zijn.

De vragenlijst kan worden ingevuld door projectleiders, medisch specialisten, verpleegkundigen of andere professionals die werkzaam zijn in een ziekenhuis, umc of categorale instelling voor medisch specialistische zorg.

Invullen tot 28 februari
Je kunt de vragenlijst Leefstijlinitiatieven in de ziekenhuiszorg invullen tot 28 februari. Invullen duurt 5 minuten. Namens de NVZ en de Coalitie Leefstijl in de Zorg, bedankt voor je medewerking!

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl