Oproep: Zorgprofessionals, hoe ervaren jullie de richtlijnaanbevelingen?

Geplaatst op:

07-06-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Onlangs werd geconcludeerd in de rapportage: ‘Leefstijl in richtlijnen’ dat leefstijl onderdeel is van meer dan de helft van de (para)medische richtlijnen. Maar de formulering en onderlinge afstemming van leefstijlaanbevelingen in richtlijnen is nog wisselend. Er is dus nog winst te halen! Om meer inzicht te krijgen in de ervaring van zorgprofessionals van aanbevelingen in richtlijnen start de Coalitie Leefstijl in de Zorg een onderzoek. 

Met dit onderzoek wil de Coalitie meer inzicht krijgen hoe leefstijlaanbevelingen in richtlijnen in de dagelijkse praktijk van zorgverleners gebruikt worden. In hoeverre worden leefstijladviezen uit richtlijnen toegepast? Op welke manier kunnen adviezen concreter geformuleerd worden, zodat de zorgverlener precies weet hoe leefstijl besproken kan worden in de spreekkamer? Dit najaar worden de resultaten teruggekoppeld via (onder meer) de website van de Coalitie Leefstijl in de Zorg.  

Ben je medisch specialist (in opleiding), huisarts, fysiotherapeut of werkzaam in de GGZ? Vul dan deze vragenlijst in voor 5 juli 2024. Het invullen duurt maar 10 minuten. Met dit onderzoek help je om leefstijladviezen in richtlijnen beter toepasbaar te maken in de praktijk.  

Hartelijk bedankt alvast! 

Ga naar de vragenlijst

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl