Vooraankondiging subsidieoproep ZonMw Sport en bewegen in de zorg

Geplaatst op:

10-11-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Begin volgend jaar publiceert ZonMw een subsidieoproep vanuit het programma MOOI in Beweging.

De subsidieoproep is gericht op wicked problem 3: Sport en bewegen wordt te weinig ingezet in de gezondheidszorg. Meer informatie over dit wicked problem vind je op de MOOI website. Hier vind je ook het strategisch plan waarop de subsidieoproep gebaseerd wordt. 

Centraal in deze subsidieoproep staat de beweegreis van de (ex)patiënt. Dit is de reis die een patiënt aflegt vanaf het moment van diagnose tot en met het bewegen in het dagelijks leven in de eigen leefomgeving. ZonMw kan bij deze subsidieoproep één consortium financieren. Dit consortium zal bestaan uit een viertal regio’s waar robuuste initiatieven gaan samenwerken om de patiënt de gehele beweegreis te laten doorlopen en hier onderzoek naar verrichten.

Minimaal 1 HBO-instelling voert binnen de regio onderzoek uit naar de samenwerking en de beweegreis van de patiënt. De aanvraag wordt gedaan door een hoofdaanvrager. De hoofdaanvrager gaat de samenwerking van deze vier regio’s coördineren en voert overkoepelend onderzoek uit naar wat werkt in de samenwerking en in de beweegreis van de patiënt.

Ben je een potentiële hoofdaanvrager of werk je in een regio die door samenwerking tussen verschillende robuuste initiatieven een hele beweegreis voor de patiënt kan aanbieden? Neem dan contact op met Martine Hoofwijk van ZonMw (Sportenbewegen@zonmw.nl).

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl