Vooraankondiging ZonMw: subsidie voor implementatie leefstijl in de zorg

Geplaatst op:

06-12-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Halverwege januari 2024 komt er subsidie voor onderzoek naar implementatie en impact van leefstijl in de zorg. Deze subsidieronde is bedoeld voor interdisciplinaire samenwerkingsverbanden en is inhoudelijk mede tot stand gekomen met input van de Coalitie Leefstijl in de Zorg.

Deze subsidieronde heeft 2 belangrijke doelen:

  • zorgen voor breed toepasbare kennis om leefstijl (effectief en duurzaam) onderdeel te maken van de zorgpraktijk en
  • beter inzicht krijgen in (de werkingsmechanismen van) effectieve implementatiestrategieën.

In januari zal ZonMw meer informatie delen over de subsidieoproep en de informatiebijeenkomsten die zij organiseren. Dit is de 2e subsidieronde van het ZonMw subsidieprogramma Leefstijl in de Zorg. De 1e subsidieronde was gericht op onderzoek naar de effectiviteit van leefstijlinterventies en werkingsmechanismen.

Strategische kennisagenda Leefstijl in de Zorg

Op 4 december bracht de Coalitie Leefstijl in de Zorg de Strategische kennisagenda Leefstijl in de Zorg. Hieruit blijkt welke onbeantwoorde vragen er nog zijn over leefstijl in en vanuit de zorg. De kennisagenda is richtinggevend voor de ZonMw subsidieoproep die in januari 2024 verschijnt.

Binnenkort starten de projecten uit 1e subsidieronde

Begin 2024 starten projecten die onderzoek gaan doen naar de effectiviteit van leefstijlinterventies binnen de curatieve zorg. Deze projecten hebben eind 2023 subsidie ontvangen in de 1e subsidieronde (van ZonMw samen met SGF en Health Holland).

Op de hoogte blijven van het programma van ZonMw?

Lees de artikelenreeks Inzet van leefstijlgeneeskunde in de zorg. Meld je aan voor de ZonMw nieuwsbrief Preventie of volg hen op LinkedIn ZonMw: Preventie

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl