ZonMw opent subsidieoproep ‘Leefstijl in de Zorg: Implementatie en Impact’

Geplaatst op:

16-01-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

ZonMw heeft een subsidieoproep geopend in het kader van onderzoek naar implementatie en impact van erkende leefstijlinterventies. Met de subsidieoproep ‘Leefstijl in de Zorg: Implementatie en Impact’ geeft ZonMw interdisciplinaire samenwerkingsverbanden de kans om te komen tot:

  • breed toepasbare kennis om leefstijl (effectief en duurzaam) onderdeel te maken van de zorgpraktijk en
  • beter inzicht in (de werkingsmechanismen van) effectieve implementatiestrategieën.

Bekijk de volledige subsidieoproep op de website van ZonMw.

Interdisciplinaire samenwerkingsverbanden

Voor onderzoek naar implementatie van leefstijl in de zorg, is samenwerking nodig tussen zorgprofessionals uit verschillende disciplines en zorgsectoren. Het is daarom belangrijk dat er expertise is over de zorg, onderzoek en ervaringskennis. Om implementatie en borging te realiseren, is het van belang dat relevante organisaties zijn aangesloten. Denk aan verzekeraars, onderwijs of beleidsmakers. Ook moet een implementatiedeskundige onderdeel te zijn van het samenwerkingsverband. De subsidie is bedoeld voor interdisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Deadline projectidee is 12 maart 2024

Deze oproep is verdeeld in 2 fasen:

  • project idee fase (deadline 12 maart)
  • uitgewerkte aanvraag fase (deadline 2 juli)

Tot uiterlijk dinsdag 12 maart, 14:00 uur heb je de mogelijkheid om een projectidee (vooraanmelding) in te dienen via MijnZonMw. Informatie hierover vind je bij de subsidieoproep op de website van ZonMw. De commissie beoordeelt vervolgens het projectidee. Bij een positief advies, nodigt de commissie uit om een uitgewerkte aanvraag in te dienen.

Digitale informatiebijeenkomst op 5 februari 2024

Geïnteresseerd in deze subsidieoproep? ZonMw nodigt je uit voor de digitale informatiebijeenkomst (via Teams). Tijdens deze bijeenkomst lichten zij de subsidieoproep toe. Ook heb je de gelegenheid om vragen te stellen. Je hoeft zich niet vooraf aan te melden. Let op: De bijeenkomst is niet bedoeld als matchmaking tussen partijen.

De bijeenkomst vindt plaats op 5 februari van 13:30 tot 15:00 uur.
Deelnemen kan via deze button. Vergadering- id: 320 517 022 309 en wachtwoordcode: XQszox

Heb je vragen over de bijeenkomst? Neem dan even contact via leefstijlgeneeskunde@zonmw.nl

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl