Beluister nu de podcast: Handelingsverlegenheid

Foto in studio podcast aflevering 2
Foto in studio podcast aflevering 2

Geplaatst op:

28-09-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

De tweede aflevering van de podcast Leefstijl in de zorg is nu te beluisteren. Wat kun je verwachten in deze aflevering?

In deze aflevering gaan we in gesprek over het doorbreken van handelingsverlegenheid bij professionals. Nog redelijk wat professionals voelen onvermogen of aarzeling om het gesprek aan te gaan over de leefstijl of leefomstandigheden van patiënten. Er zijn talloze redenen om dit gesprek uit de weg te gaan.

In deze podcast horen we over het effect van handelingsverlegenheid op patiënten én op professionals. Beau Konijn vertelt in haar column over haar ervaring met handelingsverlegenheid. We spreken Marieke Adriaanse en Pim Assendelft over oorzaken van handelingsverlegenheid en hoe je als professional deze verlegenheid kunt doorbreken. We spreken het team van het het Leefstijlloket/Samen gezond spreekuur van het Jeroen Bosch ziekenhuis, Coby Pessers en Miriam de Werd, over hoe zij in gesprek met patiënten en wat voor hen werkt.

Trek je wandelschoenen aan, doe je oortjes in en luister naar deze podcast.

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl