Beluister nu de podcast: Leefstijl en de ggz

Geplaatst op:

26-10-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

De derde aflevering van de podcast Leefstijl in de zorg is nu te beluisteren. Wat kun je verwachten in deze aflevering?

In deze aflevering gaan we in gesprek over leefstijl in de GGZ. Pas recent is er meer focus op psychische aandoeningen en de relatie met leefstijlfactoren. Er is steeds meer bewijs dat door leefstijlinterventies psychische klachten verminderen en dat is heel goed nieuws! In deze podcast horen we over het effect van leefstijl in en na een GGZ-behandeling van een ervaringsdeskundige én professionals.

Henk Schokker, ervaringsdeskundige GGZ Friesland, vertelt ons in zijn column over zijn ervaring met leefstijl bij de behandeling van zijn psychische klachten. Met Wiepke Cahn psychiater, hoogleraar psychiatrie bij UMCU en Nicolette Moes van GGZ Drenthe leefstijlcoach en Jeroen Deenik onderzoeker en gezondheidspsycholoog, en assistent professor aan de Universiteit Maastricht duiken we in het onderwerp.

Assistant professor en psychiater in opleiding, Jentien Vermeulen legt ons in de podcast op simpele wijze uit wat het effect van roken is op mentale klachten.

Trek je wandelschoenen aan, doe je oortjes in en luister naar deze podcast.

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl