Implementeren

Handvatten om leefstijl te implementeren

Om leefstijl een onderdeel te maken van de dagelijkse zorgpraktijk hebben zorgverleners en patiënten handvatten nodig. Want hoe ga je het gesprek met elkaar aan en welke hulpmiddelen zijn daar geschikt en beschikbaar voor? Als je als praktijk of afdeling besluit om leefstijl een onderdeel te maken kun je ook via de Coalitie ondersteuning krijgen. Dat kan in de vorm van een implementatievoucher, coaching, of door gebruik te maken van hulpmiddelen die direct in te zetten zijn in de praktijk. Of help elkaar door jouw praktijkvoorbeeld in te dienen en elkaar op te zoeken en verder te helpen.

Thema's

Suggesties voor implementatie

Deze pagina bevat een groeiend aantal hulpmiddelen die geschikt en beschikbaar zijn om direct te gebruiken voor implementatie van leefstijl in en vanuit de zorg.

Implementatievouchers en coaching

Wil je met implementatie aan de slag in jouw organisatie. Dan biedt de Coalitie implementatievouchers of coaching aan. Lees hier meer.

Praktijkvoorbeelden

De Coalitie verzamelt praktijkvoorbeelden van en voor het veld om te leren van elkaar. Bekijk de voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie, zoek elkaar op en dien je eigen praktijkvoorbeeld

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl