Het leefstijlgesprek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Geplaatst op:

08-11-2023

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

De Coalitie ging op bezoek bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. We spraken met Hella Bosch, verpleegkundig specialist, en Miriam de Werd, beleidsadviseur leefstijl en preventie. Hella werkt op de afdeling oncologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Hella en haar collega’s voeren leefstijlgesprekken met hun patiënten.

Om dit leefstijlgesprek te voeren is volop ingezet op scholing. Verschillende tumorgroepen zijn naar een 2-daagse training over leefstijl geweest. Daarnaast is op het JBZ leerplein de geaccrediteerde e-learning ‘Leefstijl in de spreekkamer’ beschikbaar. In de spreekkamers zijn afscheurblokken van het leefstijlroer gedrukt. Dit als hulpmiddel om leefstijl bespreekbaar te maken.

Als een van de verwijsmogelijkheden is het leefstijlloket binnen het ziekenhuis opgezet. Het Leefstijlloket van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is bedoeld voor iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren, en hier ondersteuning bij wil en informatie over wil.  In de tweede aflevering van de podcast Leefstijl in de zorg komen Coby Pessers en Miriam de Werd van het Leefstijlloket aan het woord. Zij vertellen over hun aanpak en hoe zij patiënten op weg helpen om een gezonde leefstijl blijvend toe te passen in hun dagelijks leven. Lees meer over de aanpak van het Leefstijlloket van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl