Nieuw! 10 hulpmiddelen voor implementatie van leefstijl in en vanuit de zorg

Geplaatst op:

11-06-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Hoe ga je het gesprek aan over leefstijl, en welke andere hulpmiddelen zijn geschikt en beschikbaar? 

Leefstijl speelt een belangrijke rol bij de behandeling en het herstel van mensen met gezondheidsklachten, aandoeningen of ziektes. Maar waar kun je als zorgverlener of zorgorganisatie op inzetten? En waar kun je direct mee aan de slag als je leefstijl onderdeel wilt maken van de curatieve zorg? 

Handvatten voor zorgverleners en patiënten 

Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar die zorgverleners en patiënten kunnen ondersteunen om leefstijl onderdeel te maken van de dagelijkse zorgpraktijk. Om de implementatie te stimuleren, te versterken en te versnellen, heeft het team Praktijkimplementatie en Kwaliteit een overzicht gemaakt van tien initiatieven waarvan we weten dat ze werken, waar direct mee gestart kan worden en die breed geïmplementeerd kunnen worden. 

10 voorbeelden van initiatieven voor leefstijlimplementatie 

Denk aan triage- en beslismodellen, leefstijlinterventies, zoals SLIMMER en CooL. Maar ook gesprekstools, zoals het Leefstijlroer van Vereniging Arts & Leefstijl, de ‘Eet je beter’ brochure, en een handreiking voor het organiseren van leefstijl(zorg)loketten voor patiënten onder behandeling in het ziekenhuis. 

Bezoek de nieuwe pagina

Onze nieuwe webpagina bevat een groeiend aantal hulpmiddelen die geschikt en beschikbaar zijn voor de directe implementatie van leefstijl in en vanuit de zorg. 

Neem een kijkje op de nieuwe pagina en ontdek hoe deze hulpmiddelen uw praktijk kunnen verrijken en bijdragen aan een betere gezondheid van uw patiënten! 

Deze implementatiepagina is ontwikkeld door het team Praktijkimplementatie en Kwaliteit van de Coalitie Leefstijl in de Zorg, onder regie van Vereniging Arts en Leefstijl en de Patiëntenfederatie Nederland. Het komt voort uit de behoefte van zorgprofessionals en is ontwikkeld voor en door zorgprofessionals. 

Benieuwd hoe we tot deze selectie gekomen zijn? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl