Online Leercafé 21 mei: Het Very Brief Advice

Geplaatst op:

14-05-2024

Leestijd 5 - 6 minuten

Geschreven door: Coalitie Leefstijl in de Zorg

Dit bericht delen op:

Houd jij je als professional in de zorg bezig met leefstijl en zou je wel eens willen horen hoe anderen dat nou doen? Zit je met vragen of zoek je inspiratie? Kom dan naar het online Leercafé Leefstijl in de Zorg!  

Dinsdag 21 mei vindt de tweede editie van het online leercafé leefstijl in de zorg plaats: Het Very Brief Advice. In dit leercafé ontvangen wij cardioloog en Voorzitter RookStopZorg Maurits van der Veen voor een gesprek over hoe je een leefstijladvies kan geven in minder dan 1 minuut. Na een korte inleiding gaan we hierover met elkaar in gesprek aan de hand van eigen ervaringen, casussen en vragen van de deelnemers.

Het leercafé is een reeks op zichzelf staande bijeenkomsten rond een relevant thema op gebied van leefstijl in de zorg, waarin laagdrempelig ervaringen delen en van elkaar leren centraal staat. Het leercafé op dinsdag 21 mei duurt 45 minuten en begint om 12:00.  

In mei staan de bijeenkomsten in het teken van Het Leefstijlgesprek. De agenda voor deze reeks vind je hieronder. Om echt met elkaar in gesprek te kunnen gaan, is het aantal plaatsen beperkt. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk om verzekerd te zijn van deelname.

  • Dinsdag 14 mei om 17:00: Een inclusief en toegankelijk leefstijlgesprek, met Loïse Jacz 
  • Dinsdag 21 mei om 12:00: Het Very Brief Advice, met Maurits van der Veen 
  • Donderdag 30 mei om 12:00: De NHG Toolbox Leefstijlgesprek voor de huisartsenpraktijk, begeleid door Jan Jansen

Meld je hier direct aan!

Alvast voorbereiden? Beluister de podcast over het leefstijlgesprek waarin Maurits te gast is of bekijk het filmpje over de Very Brief Advice + tool. 

Nieuwsbrief

Gericht op actie

Betrokken partijen

De Coalitie Leefstijl in de Zorg bestaat uit een groeiende verzameling van partijen die actief zijn in en om de zorg, in beleid, op het terrein van wetenschap en innovatie of op een andere manier betrokken zijn bij leefstijl in de zorg.

Logo Je Leefstijl Als Medicijn
Logo Student en leefstijl